راهنمای انتخاب شهر کنکور کاردانی به کارشناسی 92

 

ضمن آرزوی موفقیت برای همه دوستانی که در این کنکور شرکت کرده اند، پیشنهاد میشود قبل از اقدام به انجام انتخاب اولویتهای خود ،نکاتی که در این راهنما ذکر شده را با دقت مطالعه نموده تا در نهایت به بهترین نتیجه دست پیدا کنید. برای آشنایی بیشتر با دوره های مختلف ابتدا یک مرور کلی بر این دوره ها خواهیم داشت.

دوره روزانه : بالاترین سطح تحصیلی آموش عالی کشور دوره روزانه است که دانشجویان در آن به رایگان تحصیل میکنند. دانشگاهها به دانشجویان دوره روزانه غیر بومی موظفند که خوابگاه ارائه دهند مگر اینکه در دفترچه راهنما خلاف آن ذکر شده باشد. البته فارغ التحصیلان دوره روزانه چون با هزینه های دولت تحصل کرده اند به میزان سالهای تحصیل خود ( و بعضا دوبرابر ) متعهد به خدمت برای دولت هستند به این معنی که پس از دوران تحصیل حتما باید برای دولت کار کنند در غیر این صورت مدرک آنها برای خروج از کشور ترجمه نخواهد شد، مگر اینکه تمام شهریه های سالهای تحصیل را به دولت یکجا بپردازد و یا قصد خروج از کشور و ترجمه مدرک را نداشته باشد. اگر در دوره روزانه کنکور امسال پذیرفته شوید و ثبت نام نکنید از شرکت در کنکور سراسری سال آینده محروم خواهید شد.

دوره شبانه ( نوبت دوم ) : این دوره غیر از پرداخت شهریه و تعهد خوابگاهی دانشگاه، هیچ تفاوتی با دوره روزانه ندارد. ساعت تشکیل کلاسهای دوره شبانه مانند دوره روزانه بوده و در اکثر مواقع کلاسهای آنها مشترک است. شهریه دوره شبانه از دانشگاههای آزاد و غیر انتفاعی کمتر بوده و از نظر مدرک با دوره روزانه یکسان است ( کلمه شبانه یا نوبت دوم در مدرک تحصیلی ذکر نمیگردد ). شهریه این دوره در دانشگاههای مختلفت ( با توجه به کیفیت و امتیاز بندی های انجام شده ) مختلف است اما میانگین شهریه ثابت حدود 70 هزار تومان بوده که در برابر شهریه ثابت دانشگاه آزاد ناچیز است.

غیر انتفاعی : در سالهای اخیر موسسات غیر انتفاعی گسترش زیادی در کشور داشته اند و تقریبا در اکثر شهرهای ایران یک یا چند موسسه اینچنینی دیده میشود. اکثر موسسات غیر انتفاعی از نظر آموزشی و امکاناتی، کیفیت بالایی ندارند و نمیتوان نام دانشگاه یا حتی دانشکده را برای آنها انتخاب کرد. برای مثال بسیاری از موسسات، ساختمان آموزشی و اداری خود را در یک منزل مسکونی کوچک قرار داده اند. با این حال بعضی از این موسسات هم دارای کیفیت بالایی هستند و سطحی بالاتر از دانشگاهها و آموزشکده های دولتی دارند. میانگین شهریه ثابت برای موسسات غیر انتفاعی حدود 300 هزار تومان و میانگین شهریه یک ترم حدود 500 تا 700 هزار تومان است که از دوره شبانه بیشتر و از دانشگاه آزاد کمتر است.

مجازی : دانشگاه مجازی دانشگاهی است که دروس و برنامه های آموزشی را از طریق اینترنت به دانشجو ارائه می کند و دانشجو با استفاده از اینترنت، نیازی به حضور در کلاسهای درس سنتی ندارد. در واقع دانشگاه مجازی نوعی از آموزش از راه دور است که در آن تکنولوژی وب و اینترنت برای آموزش و ارزشیابی دانشجو به کار می رود. برای این آموزش محدودیت مکانی و یا زمانی وجود ندارد و دانشجو می تواند بر حسب تمایل، زمان و واحد های درسی خود را انتخاب کند. همچنین نیازی نیست تا تعداد دانشجویان به حد نصاب برسد و واحدهای ارائه شده نیز به همین ترتیب محدودیتی ندارند. در این نوع از آموزش با تعداد محدودی استاد می توان دانشجویان بسیاری را پوشش داد. مدرک این دوره به نسبت دوره های دیگر از اعتبار کمتری برخوردار است.

برای انتخاب شهر، 50 اولویت پیش روی داوطلبان است که باید فقط بر اساس علاقه پر شوند. به این معنی که شانس داوطلب فقط بر اساس رتبه کشوری بوده و انتخاب یک دانشگاه به عوان اولویت اول یا دوم، شانس قبولی در آنجا را کم یا زیاد نمیکند. با توجه به نبود رتبه کشوری و کارنامه، داوطلبان به سه دسته کلی تقسیم میشوند :

کسانی که کنکور خوبی پشت سر گذاشته اند و به کسب نتیجه خود اطمینان دارند : این داوطلبان باید برای انتخابهای اولیه خود وسواس زیادی به خرج دهند چرا که در صورت کسب رتبه ی خوب و عدم انتخاب دانشگاههای تراز بالا یا ترتیب بندی نامناسب اولویت ها، ممکن است بعدا پشیمان شوند.

کسانی که به نتیجه آزمون خود تردید دارند : این داوطلبان هم باید هر دو حالت را در نظر بگیرند. اینکه اگر رتبه آنها خوب شود، دانشگاههای خوب را از دست نداده باشند و اگر خدای نکرده رتبه خوبی کسب نکردند، حداقل شانس قبولی در موسسات غیر انتفاعی سطح پایینتر را داشته باشند.

کسانی که کنکور را خوب نداده اند : قطعا این داوطلبان باید فقط به فکر قبولی باشند و انتخاب دوره های روزانه و شبانه باعث هدر رفتن اولویتها شده چون شانس بسیار ناچیزی برای قبول در دانشگاههای سطح بالا دارند.

نکته مهم : داوطلبانی که تا پایان شهریور فارغ التحصیل نمیشوند توجه داشته باشند که امکان انتخاب اولویت های مهر ماه برای آنها وجود ندارد و فقط مجاز به انتخاب اولویت های بهمن هستند. از آنجایی که موسسات کمی برای بهمن ماه پذیرش دارند و داوطلبان زیادی هم شرایط مشابه دارند، قبولی در این کد رشته قطعا سخت تر از حالتی است که این موسسه در مهر ماه پذیرش میکند. در هر صورت بهتر است فقط دانشگاههایی را انتخاب کنید که در صورت قبولی حتما در آنجا ثبت نام خواهید کرد، چون در صورت اعلام تکمیل ظرفیت ( وجود تکمیل ظرفیت قطعی نیست )، فقط داوطلبان قبول نشده حق ثبت نام را خواهند داشت. شرکت در تکمیل ظرفیت شامل دو شرط است 1 – در کنکور شرکت کرده باشید 2 – جایی قبول نشده باشید ( چه با انتخاب رشته چه بدون انتخاب رشته ). البته امکان گرفتن مرخصی ترم اول در دانشگاه آزاد ( با پرداخت شهریه ثابت ) وجود دارد. سوالات خود را هم در این تاپیک مطرح نمایید

Check Also

تمدید مدت زمان ثبت‌نام در آزمون کاردانی به کارشناسی سال ۱۳۹۶

پیرو انتشار دفترچه راهنمای ثبت‌نام و انتخاب رشته آزمون دوره‌های کاردانی به کارشناسی ناپیوسته سال …

۸ comments

  1. سلام علیک
    جناب مدیر نتیجه نهایی کنکور چه تاریخی اعلام می شود؟
    با تشکر

  2. جاوید صدیق نژاد

    سلام
    من امسال توی کنکور کاردانی به کارشناسی کامپیوتر شرکت کردم ولی یک ترم دیگه دارم و بهمن ماه فارغ اتحصیل میشم و نمیتونم تو انتخاب رشته نیم سال اول رو بزنم میخاستم خواهش کنم درمورد تکمیل ظرفیت و اینکه باید چیکار کنم راهنماییم کنین ممنون

  3. سلام منم مدرکمو بهمن میگیر میخواستم ببینم اگه اخذ مدرکمو بزنم مهر چون دانشگاه شهر خودمون شبانه روزانش نیم سال اوله اگه مهر بزنم اخذ مدرکمو که بتونم این دانشگاه رو انتخاب کنم بعد قبول بشم شبانه یا روزانش ترم اولو مرخصی میدنم چکار کنم ممنون میشم راهنمای کنن اگه میشه سریع جواب بدین ممنون

  4. سلام داش پیمان امیدوارم حالت خوب باشه ممنون از زحماتی که می کشی و در قبال اون هیچ انتظاری نداری !! راستش من از 5 سال پیش با سایتت آشنا شدم و از همون موقع خیلی خوشم اومد و هر چند وقت یه بار به سایتت سر می زدم !! کنکور سال 88 آموزشکده فنی قزوین روزانه نیمسال دوم قبول شدم و کاردانی رو هم 5 ترمه تموم کردم !! اگه یادت باشه پارسال من دو تا درسم مونده بود ساختمان داده و اسمبلی و مونده بودم چی کار کنم !! شما می گفتی راهی نداره برا معرفی به استاد اما مدیر گروهمون گفت شدنیه !! خلاصه انتخاب شهر کردیم و نتایج اومد و منم با این که زیاد درس نخونده بودم و انگیزه زیادی هم نداشتم علامه دهخدای قزوین قبول شدم !!
    خواستم الان به اون بچه هایی که وضعیتی مشابه وضعیت پارسال من دارند یه راهنمایی بکنم !!
    قانون مصوب وزارت علوم اینه که اگر کسی برای فراغت از تحصیل دو تا درسش مونده باشه و کارشناسی قبول بشه می تونه امتحان معرفی به استاد بده و اگه قبول شد بره در مقطع کارشناسی !!
    با ذکر این نکته که دو تا درسش نباید عملی باشه !!
    ولی دروسی که من داشتم هر دو تخصصی بود و اسمبلی هم که 1 واحد عملی داشت !! اما من با سماجت و سرسختی و البته با توکل به خدا تونستم رئیس دانشگاه رو متقاعد کنم که امتحان مجدد تک درس بگزار بشه !! البته معاون آموزشی موافقت نمی کرد اما رئیس دانشگاه بالاخره وقتی سماجت منو دید قبول کرد !!!
    خلاصه اینو بگم که این چیزا دست دانشگاهه و حتما میشه که دو تتا درس رو حتی اگه یکیشون تئوری عملی باشه امتحان داد !!
    البته اینم بگم که من خیلی عذاب کشیدم تا امتحان دادم و قبول شدم و بعد از فارغ التحصیلی چون تاریخ فارغ التحصیلی من مهر ماه بود دانشگاه مقصد یعنی دهخدا گفت باید سازمان سنجش تاریخ فراغت شما رو قبول کنه که بعدش رفتم سازمان یه درخواست مبنی بر مشکلم نوشتم و اونا هم با مشکل من کنار اومدن الان هم خدا رو شکر دو ترم رو پشت سر گذاشتم !!
    دوستانی که شرایط اینچنینی دارند از چیزی نترسند توکل بر خدا رشته های مهر ماه رو انتخاب کنید و در صورت قبولی امتحان تک درس مجدد دانشگاه شامل حالتون میشه !! تازه تکمیل ظرفیت هم میتونین شرکت کنین !!!

    در ضمن دوست من پیمان جان شما که تریبون به این خوبی داری کاش کمی بچه های رشته ی کامپیوتر رو به سمت بازار کار کامپیوتر هدایت کنی !!
    متاسفانه برخی فکر می کنند که گرفتن یه مدرک لیسانس و 4 5 سال بیخودی طلف کردن عمر براشون معجزه می کنه !!!
    اما واقعیت اینه که در موسسات غیر انتفاعی مهارت خاصی برای دانشجوها آموزش داده نمیشه و اگه کسی علاقمند باشه باید خودش بیرون کلاس بره و دوره های آموزشی رو طی کنه تا مثلا برنامه نویس بشه !!!

    اما با نظر من با توجه به این که در ایران برنامه نویس حرفه ای زیاد وجود نداره و در حال حاضر نیاز شدیدی در بازار کار به برنامه نویس های تجاری وجود داره بهترین شغل برای بچه های کامپیوتر برنامه نویسی و البته مهندس نرم افزار هستش !!!

    و مهارت در برنامه نویسی هم فقط نیاز به مطالعه و تمرین و تکرار و البته کار در پروژه هایی به صورت کارآموز داره !!

  5. سلام .
    آقا پیمان واقعاً دست مریزاد. باید خیلی دلسوز و مهربون باشید، بدون هیچ تعهد ،اجبار و یا تبلیغی دارید به ما کمک می کنید .
    اجرتون با خدا !!!

  6. سلام
    1سوال داشتم
    مثلا شهر اراک روزانه دوتا کد داره.یدونه نیمساال اول و یدونه نیمسال دوم.
    اولویت 1 و 2 رو پشت سرهم اراک رو بزنم یا اول نیمسالهای هر شهر رو بعد نیمسال دوم های همون شهرهارو؟؟؟؟؟
    میخوام نیمسال اول دربیان اگه خدا بخواهد.

  7. براي كنكور كارداني به كارشناسي انتخاب رشته نكردم چاره چيست؟

  8. سلام.من سال 92 روزانه بیرجند قبول شدم مشکلی پیش اومد نرفتم ثبت نام.امسال از کنکور محرومم؟ امکان نداره سازمان سنجش با ثبت نامم موافقت کنه؟تورو خدا حتمآ جواب بدین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *