آخرین خبر ها
فنون برتر مطالعه

روشی که برای مطالعه توصیه میشود شامل هشت مرحله میباشد .این روش به شما کمک میکند که هنگام مطالعه تمرکز حواسی مناسب داشته باشید و مطالب را به خوبی درک کنید و بخاطر بسپارید و در مواقع مورد نیاز براحتی بخاطر بیاوری.

مرحله اول : پیش مطالعه

هدف از انجام مرحله پیش مطالعه آشنا شدن با کتابی است که میخواهید مطالعه کنید.این مرحله برای هر کتاب فقط یکبار انجام میشود.لازم است که ابتدا با مشخصات کتاب و موضوع آن تا حدودی آشنا شوید و در مدت حدودا 2 تا 5 دقیقه یک نگاه اجمالی به کل کتاب و نمودارها و تصاویر کتاب بیندازید.

مرحله دوم : بررسی اولیه یک فصل یا یک قسمت از کتاب.

در این مرحله یک فصل یا یک قسمت از کتاب را برای مطالعه انتخاب کرده و با نگاه کردن به متن یکسری اطلاعات اولیه در مورد آن فصل بدست آورید. توجه داشته باشید که در این مرحله نباید متن را با دقت و توجه بخوانیم.برای این مرحله 1 یا 2 دقیقه زمان کافیست.

مرحله سوم : سوال گذاری

چند سوال در مورد فصلی که در مرحله قبل بررسی کردیم روی کاغذ مینویسیم که ممکن است جواب این سوالات در آن فصل نباشد.توجه کنید که در این مرحله برای طرح سوال از ذهن خود کمک بگیرید و به کتاب نگاه نکنید.هدف از این مرحله افزایش دقت و کنجکاوی و تمرکز میباشد و موجب میشودکه در مرحله بعد که قصد مطالعه متن اصلی کتاب را دارید به دنبال پاسخ سوالهایتان باشید و از این طریق به هنگام مطالعه تمرکز حواس بهتری داشته باشید.این سوالها ممکن است از کنجکاوی شما سرچشمه گرفته باشند یا با توجه به عناوین کتاب و پرسشهای آن انتخاب شده باشند و مهم نیست که پاسخ آنها در کتاب باشد یا نه.پس در این مرحله حداق 5 سوال در رابطه با موضوع بنویسید.

مرحله چهارم : مرحله خواندن

پس از انجام مراحل قبل تمرکز حواسی مناسب خواهید داشت تا مطالعه متن اصلی کتاب و فصل مورد نظر را شروع کنید.در این مرحله از ابتدای فصل مورد نظر شروع به مطالعه نمایید.و در حین مطالعه به چند نکته توجه داشته باشید:

1 – با حداکثر سرعتی که مطلب را درک میکنید بخوانید نه با حداقل آن.

2 – در حین مطالعه هرجا نکته مهمی را فهمیدید بلافاصله آن را یادداشت کنید یا حداقل زیر آن خط بکشید.یادداشتهای شما تا حد امکان خلاصه و کلیدی باشد و هرگز مطالب مهم را جمله وار یادداشت نکنید.

4 – چنانچه قسمتی از مطلب نامفهوم بود و نتوانستید آن را درک کنید بلافاصله دوباره خوانی نکنید فقط در کنار چنین مطالبی علامت سوال بگذارید .

مرحله پنجم : مرحله بازنگری

در این مرحله به کلمات کلیدی که یادداشت کرده اید نگاه کنید و سعی کنید مطالب خوانده شده را به کمک آنها بخاطر بیاورید.اگر یک کلمه کلیدی باعث یادآوری مطلبی نشد یا آن مطلب را کم برداشت کرده اید و یا مطلب را بد برداشت کرده اید.پس قسمت مربوط به آن کلمه را دوباره بخوانید و کلمه کلیدی را اصلاح یا تکمیل کنید.در این مرحله همچنین قسمتهایی را که علامت سوال گذاشته اید بخوانید و کلمات کلیدی را تکمیل کنید.

بعد از انجام صحیح این مرحله شما دیگر تا آخر سال تحصیلی احتیاجی به مراجعه مجدد به کتاب نخواهید داشت.

مرحله ششم : الگوی یادآوری

در این مرحله شما باید الگوی یادآوری را رسم کنید . الگوی یادآوری یا طرح شبکه ای مغز معمولا بصورت اشکال هندسی مثل دایره و مربع و مثلث و … طراحی میشود به این صورت که ابتدا برای خود مشخص میکنیم که برای نکات اصلی متن از کدام شکل استفاده کنیم و همینطور برای نکات فرعی و فرعی تر از چه اشکالی استفاده کنیم.سپس شروع به نوشتن نکات کلیدی در طرح میکنیم به اینصورت که ابتدا اصلیترین نکته را مثلا در یک مربع میکشیم و سپس نکات فرعی را مثلا داخل دایره میکشیم و با خطی دایره و مربع را به هم وصل میکنیم و به همین صورت کار را ادامه میدهیم و نکات کلیدی را بر اساس ارتباطی که دارند به هم وصل میکنیم.

در رسم الگوی یادآوری نکات زیر را رعایت کنید:

1 – طرحهایتان را منظم بکشید.

2 – از رنگهای مختلف استفاده کنید.

3 – طرحهایتان را خیلی شلوغ نکنید.

4 – فقط خودتان بتوانید طرح را بخوانید کافیست.لازم نیست که دیگران از آن سر در بیاورند.

مرحله هفتم : مرحله تفکر و امتحان

در این مرحله بدون نگاه کردن به الگو آن را در ذهن مجسم کنید و ارتباطاتش را در ذهن مرور کنید.و سعی کنید طرح را با استفاده از حافظه خود با تمام جزعیاتش روی کاغذ بکشید.قسمتهایی که یادتان نمی آید بلافاصله به طرح اصلی مراجعه نکنید بلکه یکمقدار روی آن فکر کنید و اگر یادتان نیامد به الگوی اصلی مراجعه کنید ( فکر کردن خیلی مهم است ) .
مرحله هشتم : مرور بلافاصله

در این مرحله بلافاصله بعد از مرحله قبل الگویی را که رسم کرده اید نگاه کرده و با صدای بلند برای خود توضیح دهید مانند معلمی که درس را برای شاگردش توضیح میدهد.به هنگام تعریف به هیچ وجه به کتاب مراجعه نکنید مگر آنکه بخشی از یادداشتهایتان گنگ باشد و به کمک آن نتوانید مطالب را تعریف کنید.در اینصورت به کتاب مراجعه کنید و یادداشتهایتان را تکمیل یا اصلاح کنید.که اگر مراحل قبل را صحیح انجام داده باشید به این مشکل بر نمیخورید.

چنانچه مطلبی که مطالعه میکنید پرسش یا تمرین دارد این تمرینها و پرسشها را در این مرحله حل کنید.

مرور مطالب برای پایداری آنها در حافظه بلند مدت و فعال بودن آنها در مغز برای استفاده های بعدی بسیار لازم و ضروری است.یک مرور صحیح دو اصل دارد:

1 – از روی الگوی تهیه شده توسط خود فرد انجام میشود.
2 – در زمانهای مشخص انجام میگیرد.

لازم است که در مرور مطالب فواصل زمانی مناسب را در نظر بگیریم.این زمانها به ترتیب عبارتند از:

1 – مرور بلافاصله ( بلافاصله بعد از انجام مرحله هفتم ) : مثلا در روز پنجم مهرماه 83

2 – مرور 24 ساعت بعد : ششم مهرماه 83

3 – مرور یک هفته بعد : سیزده مهر 83

4 – مرور یکماه بعد : سیزده آبان 83

5 – مرور چهار ماه بعد :سیزده اسفند 83

مطمئن باشید که بعد از انجام این مرورها مطلب تا آخر عمر در حافظه بلند مدت شما میماند.

احسان
09:24 ~ 13 آوریل 2007

سلام. خيلي از زحماتتون ممنون. خيلي كمك كرد به من.
لطفا يك جزوه يا كتاب كنكوري خوب براي معارف و ادبيات به من معرفي كنيد. در صورت امكان به ميلم بفرستيد ehsan_bayat64@hotmail.com
*سپاس*

elnaz
03:48 ~ 23 آوریل 2007

salam
man soalate karshenasi narm afzaro mikham
khaheshan bezanid be mailam
khahesh mikonam
mamnon misham azaton

علی
08:11 ~ 16 می 2007

با کمال تشکر از وب سایت شما که اینقدر زحمت می کشید؟؟؟؟

ليلا
01:15 ~ 11 آگوست 2007

نتايج اوليه كنكور كارداني به كارشناسي كي مياد

محبوبه
05:03 ~ 9 سپتامبر 2007

من دانشجوی نرم افزار دانشگاه غیر انتفاعی هستم.تصمیم جدی برای کنکور 87 دارم.در حال حاضر ترم 3 رامیخوام شروع کنم.از شما راهنمائی وکمک میخوام

mahsa
11:08 ~ 12 آوریل 2008

salam qabl az harchi az samim qabl az inke chenin site khob va mofidio rah andazi kardehed mamnonam va az inke khili rahat jozveharo dar ekhtiare ma gozashtin.
man davtalabe konkor karshenac napeyvasteh 87 hastam alanam avakhere farvardin hast,aya be nazare shoma man mitonam tamom konam darsamo va che joori bekhonam ?darsamo na khili khob na bad ta inja khonadam .
khili khili mamnon misham javab bedin

asal
06:57 ~ 24 سپتامبر 2008

سلام
من عضو سایت شدم اما لوگین نمی شم چه کارکنم؟

مظاهر معصومی
12:07 ~ 28 اکتبر 2008

در صورت امکان جزوات خود را بروز رسانی کنید.

ahmad
12:13 ~ 25 ژانویه 2009

با سلام.
مرسی از سایت قشنگتون و پر محتوا تون.
مطالبتون خیلی بدردم-من لینک سایت شما رو به لینکهای سایتم اضافه کردم تا دیگران هم ازش استفاده کنند.
موفق باشید
http://www.web2fa.com

mahboob
01:12 ~ 8 آوریل 2009

chera hich kas be man javab nadad?

دالتون
06:02 ~ 27 می 2009

سلام-واقعا” سايت مفيدي رو ساختي-دمت گرم
اگه ميشه جزوه مدار منطقي رو هم بذار
دستت طلا مهندس

سامانتا
12:18 ~ 31 جولای 2009

سلام می خواستم خواهش کنم اگر امکان داره منابع و سرفصل دروس برای کنکور آزاد88 رو هم در سایت قرار بدید. به خصوص درس برنامه نویسی و معارف . باتشکر فراوان

omid
19:10 ~ 23 سپتامبر 2009

چگونه میتوانم در سایت شما سوالم را مطرح کنم لطفا در این جهت راهنمایی بفرمایید

الهام
23:35 ~ 14 اکتبر 2009

سلام لطفا جزوات کاردانی به کارشناسی رشته الکترونیکم برای دانلودتوسایتتون قراربدهید.ممنون ازشماخیلی سایت خوبی دارید.

SOHA
00:23 ~ 4 نوامبر 2009

سلام سایتتون عالی فقط من تست های عالی آموزشگاه ها و… می خوام چون تست های کتاب مقسمی کم است و نیاز به حل بیش تری دارم اگه تو دم و دستگاهتون دارین واسم میل کنید

SOHA
00:25 ~ 4 نوامبر 2009

سلام سایتتون عالی فقط من به مشاوره برای برنامه ریزی نیاز دارم الان آبان هست و من کلی برای کنکور وقت دارم ولی می خوام با برنامه شروع کنم و بهترین در کنکور کاردانی به کارشناسی باشم البته پس از یک سال پشت کنکور بودن ..

مصطفی
08:58 ~ 11 ژانویه 2010

با سلام سایت بسیار خوبی دارید – من پکیچ شما را خریداری کرده ام ولی جهت پیگیری هیچگونه کدی بمن داده نشده لطفا مرا راهنمایی کنید

تربچه
10:21 ~ 4 مارس 2010

لطفا كليد سوالات كنكور نرم افزار را هم بزاريد-مرسي

راضی
14:49 ~ 18 آوریل 2010

من دانشجو هستم ودرمنکور شرکت کردم ترم قبل مشروط بودم میخام کمکم کنید جطور درس بخونم

رضا
08:33 ~ 24 سپتامبر 2010

سوالات کنکور کاردانی به کارشناسی 89 نرمافزار به ایمیلم بفرستید خیلی ممنون سریعتر

حامد
00:06 ~ 10 مارس 2011

سلام پیمان جان بابا دمت گرم با این سایت باحالت – من بهمن امسال کاردانیم رو تموم کردم حالا اگه از عید برا کارشناسی شروع کنم حتما روزانه قبول میشم؟ مشکل شهر دور هم ندارم ممنون داداش

آنا
11:35 ~ 24 نوامبر 2011

با عرض سلام خدمت شما
می خواستم بدونم که رشته های کارشناسی ارشد در دانشگاههای مشهد چی هستند؟