آخرین خبر ها
راهنمای انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد – بخش اول

هر سال داوطلبان زیادی در آزمون ورودی کارشناسی ارشد دانشگاهها شرکت می کنند و بعد از چند کارنامه نتایج اولیه آزمون خود را دریافت می کنند. تحلیل صحیح در نتایج اولیه این آزمون برای انتخاب رشته و گزینش بعدی مهم و سرنوشت سازاست. اما نحوه تحلیل این کارنامه ها بستگی به اطلاعات و تجربه افراد شرکت کننده داشته و اگر اشتباهی در دریافت اطلاعات و یا راهنمایی بوجود آید ممکن است داوطلب را از انتخاب رشته ناامید و یا منصرف و گمراه نماید.

در این مقاله به چند اشتباه رایج در این زمینه اشاره نموده و آنها را مطرح میکنیم

اشتباه اول: عده ای از داوطلبان که رتبه خود را اصطلاحا درخشان نمی بینند, با جمع زدن ظرفیت پذیرش یک یک دانشگاههای مورد انتخاب رشته و محاسبه فاصله رتبه خود از عدد بدست آمده, از انتخاب رشته منصرف می شوند. اشتباه این عزیزان از آنجا ناشی می شود که آنها با نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاهها آشنایی ندارند .

اشتباه دوم: با توجه به اینکه نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد بر اساس علاقمندی داوطلب می باشد, این مطلب به خوبی توسط انتخاب رشته کنندگان تفهیم نشده و گروهی در ترتیب کردن رشته های مورد تقاضای خود دچار اشتباه می شوند.

اشتباه سوم: عدم آشنایی صحیح از سهمیه ثبت نامی در آزمون کارشناسی ارشد ,امتیازات و نحوه تخصیص معدل.

اشتباه چهارم: عدم انتخاب رشته های متناسب با رتبه داوطلب که شاید این اشتباه بدترین و مهمترین بین آنها باشد. فراموش نکنید بازه مطلوب و متناسب با رتبه خود باید انتخاب شود, در غیر اینصورت فرصت انتخاب رشته خود را از دست میدهید. انتخاب این بازه مناسب نیازمند به اطلاعات آماری داشته ودر دسترس همگان نیست.

به هرحال همانطور که دانشجویان رشته های مهندسی در دروس خود خوانده اند – فرایند تصمیم گیری و انتخاب اگر براساس اصول علمی و سیستماتیک اجرا شود و پیش برود طبیعتا نتایج قابل قبول و مطلوبی به ارمغان خواهد آورد. امیدواریم با مطالعه این چند سطر و توجه دادن شما به لحاظ کردن این نکات حین انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه موفقیت تک تک عزیزان را شاهد باشیم.

شاید این سوال در ذهن شما نیز خطور کرده باشد که “چرا سازمان سنجش آموزش کشور در مرحله اعلام نتایج, بیش از ظرفیت واقعی دانشگاهها اعلام رتبه ی مجاز میکند؟”

شاید با مشاهده رتبه خود و مجموع ظرفیت دانشگاهها در رشته خود از انتخاب رشته منصرف شده اید.  اگر اینطور است به یک ” راز مهم ” در کارنامه خود توجه کنید. “بسیاری از رتبه های قبل از شما پوچ است!!” چرا؟؟ چون اغلب رشته های امتحانی دارای گرایش های متعددی است که ضرایب اهمیت دروس در این گرایش ها متفاوت است. بنابراین شرکت کنندگان بسته به هدفشان درسها را کمتر و بیشتر مطالعه کرده و درآزمون شرکت میکنند. وقتی شما در آزمون شرکت می کنید, کارنامه مرحله اول حاوی رتبه شما در هرکدام از گرایشهاو به تفکیک است .این مطلب را با مثالی بیشتر بررسی می کنیم. مثلا برای رشته ای دارای چهار گرایش و برای داوطلبی فرضی, رتبه های زیر بدست آمده است:

گرایش اول رتبه 590

گرایش دوم رتبه 628

گرایش سوم رتبه 392

گرایش چهارم رتبه 889

تعداد حداکثر پذیرش کلیه دانشگاهای ارائه دهنده این رشته هم مجموعا 210 نفر می باشد. با نگاهی به اطلاعات بالا, داوطلب عزیز – والبته بدشانس ما باید برود و به فکر سال آینده باشد. اما قسمت قشنگ داستان از اینجا شروع می شود:

اگر به وضعیت رتبه 1 در گرایش شماره اول این رشته توجه کنید متوجه خواهید شد که او هم در گرایشهای دیگر رتبه های دیگری کسب کرده است. فرض کنید کارنامه رتبه 1 این رشته به صورت زیر است:

گرایش اول رتبه 1

گرایش دوم رتبه 23

گرایش سوم رتبه 16

گرایش چهارم رتبه 29

حالا با دقت به سوالات زیر جواب دهید :

اگر جای این دانشجو باشید از کدام گرایش انتخاب میکنید؟

درصورتی که از گرایش اول, دانشگاه انتخاب کنید, انتخاب چندم قبول می شوید؟

با قبولی در انتخاب اول تکلیف رتبه های دیگر شما در انتخابهای گرایش های دیگر چیست؟

آیا در گرایشهای دوم به بعد نیز کسانی بوده اند که دارای رتبه 1 در آن گرایشها و رتبه های دیگر در باقی گرایشها باشند؟

پس “رتبه واقعی شما چند است؟” اینجاست که تصمیم گیری در باره انتخاب رشته سخت می شود. زیرا حالا شما با واقعیتی جدید و سوالاتی جدید مواجه می شوید.

از کدام دانشگاه شروع به انتخاب رشته کنم که شانس قبولی داشته باشم؟

آیا اگر اشتباه انتخاب رشته کنم موقعیت, وقت و سرمایه ام ازدست میرود!؟

رتبه واقعی خود را چگونه بدست آورم؟

آیا استفاده از کارنامه های سال گذشته قبولی ها ویا اطلاعاتی از این قبیل برای انتخاب رشته امسال من کافی است؟

باید به این نکته توجه داشت که در کنکور کارشناسی ارشد نیز همانند سایر آزمونهای سازمان سنجش ، پذیرش صرفا بر اساس رتبه شما در گرایش انتخابی داشته و تنها شانس شما نسبت به دیگران برای قبولی در یک گرایش رتبه شما نسبت به آنهاست. اینکه اول یا آخر زدن یک دانشگاه در ترتیب اولویت ها شانس را افزایش یا کاهش میدهد صحت ندارد.

نکته بسیار مهم و حیاتی :  در صورتی که معدل وارد شده شما در زمان ثبت نام با معدل واقعی شما مغایرت داشته باید حتما نسبت به اصلاح آن اقدام نمایید. متاسفانه عده ای از افراد که سهوا فقط چند صدم معدل وارد شده آنها با معدل واقعی دوره کارشناسی مغایرت داشته است، در ترم دو یا سه که سازمان سنجش یا دانشگاه متوجه این امر شد از دانشگاه اخراج شدند و حتی ثنوات تحصیلی آنها نیز لحاظ نشد. به گفته سازمان سنجش حتی در صورتی که این امر بعد از فارق التحصیلی محرز شود مدرک صادر شده باطل میگردد.

 

Expire
22:49 ~ 28 می 2011

سلام

چه عجب یک پست راجع به ارشد گذاشتید ولی ممنون من با اینکه ترم آخر کارشناسی هستم ولی هنوز فراموشتون نکردم مرسی از همه چی

kamal
16:13 ~ 30 می 2011

دمت واقعا گرم با ااین سایت عالیت

شهاب
21:21 ~ 8 ژوئن 2011

سایتتون مفید و بسیار عالیه من خودم از سایتتون استفاده میکردم و رتبه 194 کارشناسی ناپیوسته 89 هستم ولی در رابطا با ارشد ضعیف کار میکنید
خواهش میکنم مثله کارشناسی نمونه کارنامه قبولیا و اینکه هر کسی با چه رتبه و چه درصدهایی کجا قبول میشه بذارید
با تشکر

دنیا ……
17:20 ~ 28 ژوئن 2011

سلام
من دانشجوی کاردانی کامپیوتر هستم برای کنکور کاردانی به کارشناسی چه کتابهای درسی رو باید خوند من بعضی هاشو می دونم اگه می شه تو سایتتون بنویسیدشون. متشکرم

مازيار
17:53 ~ 30 ژوئن 2011

با تشكر فراوان از زحمات كليه گردانندگان اين سايت .

الهه
17:51 ~ 1 جولای 2011

سلام چرا سوالات كنكور را دانلود ميكنم باز نميشن؟اگه ميشه زود جوابم بدبد

ونوس
11:48 ~ 7 جولای 2011

سلام دوستان
سوال من اینه که اگه می خواهیم همزمان با دوره کارشناسی برای ارشد بخونیم چه نکاتی رو باید رعایت کنیم در ضمن ایا میشه توی کنکور ارشد شرکت کنیم ازمایشی برای اشنایی یا نمیشه اگه جوابمو بدید ممنون میشم.

مصطفی
21:05 ~ 29 می 2012

سلام وخسته نباشید
این بخش اولش بود؛لطف میکنید کاملش کنید تا بتونیم بهینه تر ازش استفاده کنیم.سپاس گذارم.

طاها
10:07 ~ 25 آوریل 2013

واقعا از مطالبتون ممنونم
برای قبولی در ارشد امیدوارتر شدم من به این موضوع توجه نکرده بودم.
سپاسگزارم

آشنا
02:47 ~ 13 می 2013

دستتون درد نکنه. من دقیقا همین اشتباهاتو مرتکب شدم. ارشد 92 نرم افزار 444 شدم و وقتی دفتر چه 2 رو دیدم کاملا ناامید شدم. پس امید وار باشم برا دولتی؟؟؟

ابیکسا
15:14 ~ 13 می 2013

با سلام و خسته نباشید

با توجه به اینکه کنکور کاردانی به کارشناسی برداشته شد پیشنهاد می کنم یک سط بالاتر بیاد و در ارشد فعالیت کنید!
حالا که دو سطح بالاتر بیاید نحوه انتخاب رشته تو ارشد 92 را هم میزارید ؟
مثلا بفرمایئد نرم افزاری داره واسه اینکار ؟ چه راهی هست ؟
لطفا راهنمائی کنید

نداي آسموني
19:04 ~ 13 می 2013

سلام.ممنون ميشم منو راهنمايي كنيد.ممكنه با رتبه ي 488 در كنكور ارشد نرم افزار روزانه قبول شم؟متشكرم

آزاده
19:34 ~ 14 می 2013

خیلی خیلی ممنون از ایم مطلب مفیدتون. خصوصا درمورد اینکه اولویت دانشگاهها هیچ ارتباطی به شانس قبولی نداره. چون شنیده بودم که این قضیه صحت داره

شادی
15:17 ~ 16 می 2013

درود و خسته نباشید….
معدل کارشناسی من فرق داره با چیزی ک برای ارشد ثبت نام کردم و الان مجاز ب انتخاب رشته شدم راهنمایی کنید باید چیکارکنم؟
یکی از استادام میگفت اگه معدلت و کمتر از معدل واقعیت نوشته باشی اشکال نداره اما اگه بیشتر نوشته باشی اشکال داره…الان باید چیکارکنم؟
باتشکر فراوان
———–
مدیر سایت : بله اگه معدل بیشتری رو ثبت کرده باشید قبولیتون کنسل میشه. با سازمان سنجش تماس بگیرید

پارسا
16:21 ~ 11 می 2014

ایول عالی بود. بخشهای بعدیو نمیذارین؟

زهرا
17:56 ~ 12 می 2014

سلام
من توي رشته ي ادبيات فارسي رتبه ي كل و بدون سهميه ام شده 3475 الان من تو چه دانشگاه هايي شانس قبولي خواهم داشت؟

مهتاب
13:25 ~ 13 می 2014

سلام
من رتبه 117 مترجمی فرانسه شدم آخرین رتبه مجاز 463 میباشد چقدر شانس قبولی در روزانه دارم لطفا سریعا راهنمایی فرمایید فرصت زیادی برای انتخاب رشته ندارم.
ممنون

bahram
11:47 ~ 16 می 2014

باسلام تو روخدا کسی که اطلاع داره فوری جواب بده؛بنده رتبه هوش شده ۱۲۰۰و رتبه نرم افزار شده ۱۷۲۰بنظر شما هوش چمران اهواز روزانه یاشبانه قبول میشم؟اگه قبول نشم و غیرانتفاعی اهواز رو بزنم قبول میشم؟مدرک غیرانتفاعی معتبره؟