سوابق آموزشی، شغلی خود را در زمینه کنکور کاردانی به کارشناسی بفرمایید.
من در زمینه کنکور حدود 4 سال است که کارم را به صورت جدی شروع کردم ولی قبل از آن هم در مقاطع پایینتر مشغول بودم. کلاً اگر بخواهیم جمع بندی کنیم 10 سالی هست که در این کار هستیم اما در آموزشگاه های تهران اگر بخواهم بگویم، الان سومین سال همکاریم با آموزشگاه کاوشگران است، دومین سال همکاریم با آموزشگاه ماهان است و در آموزشگاه سیمیا هم پارسال یک همکاری کوچکی داشتم که حالا به دلایلی از آنجا جدا شدم و کلاً در شهر تهران ما در این دو آموزشگاه به طور خیلی گسترده مشغولیم و آموزشگاه اندیشه اساتید هم درس زبان را فقط ارائه می دهم که آن هم 3 سال است که تشکیل می شود.
جزوات و کتابهایتان را لطفاً برای این درس معرفی بفرمایید.
من خودم شخصاً کتابی دارم از انتشارات نص که آن کتاب در واقع سال 82 چاپ شده، 85 تجدید چاپ شده. توی موسسه ها معمولاً از کتابهایی که خود مسئولین موسسه می خواهند درس می دهیم؛ مثلاً توی اندیشه اساتید از روی کتاب خود آقای عادلی نیا درس می دهیم زبان را، توی ماهان از روی کتاب طلایی درس می دهیم و توی کاوشگران هم از روی کتاب طلایی درس می دهیم.
از ویژگیهای کتابتان بفرمایید.
کتاب زبان شامل 6 فصل است. فصل اولش پیشوند و پسوندها را تعریف کردیم. اولین کتابی که در زمینه کنکور چه کاردانی به کارشناسی چه ارشد آمد و این بحث پسوند و پیشوند را مطرح کرد، کتاب ما بود. بعد از آن کتابهای دیگر آمدند سبک را از روی ما برداشتند؛ پسوندها و پیشوندها را اضافه کردند به کارشان. فصل اول این است که خلاصه شده 3، 4 تا کتاب است که توی آن پسوندها و پیشوندهای فنی مهم کامپیوتر بیان شده. فصل دوم لغتهای پرکاربرد رشته کامپیوتر هست در کنکورهای کاردانی به کارشناسی و فصل سوم هم می شود آموزش لغات فنی در قالب تست. فصل چهارم هم آموزش اصطلاحات فنی در قالب تست. فصل پنجم یکسری Comprehension و درک مطلب داریم که اختیاری است هر کسی خواست می تواند بخواند که آن هم طریقه پاسخگویی به Comprehension را می گوید. فصل ششم تستهای رسمی آزاد و دولتی بوده که پاسخ داده شده. این کل رئوس مطالب فصل بود.
کتابتان تا تستهای چه سالی را شامل می شود؟
آن تا 85 را دارد. بعد از 85 چون قرار شد دیگر ما تجدید چاپ نداشته باشیم کتابها را، من دنبال این بودم که این کتابها را خارج کنم از انتشارات نص و بیاورم با جای دیگری چاپ کنم که یکسری صحبتهای مقدماتی هم شد و به توافقهایی هم رسیدیم با انتشارات که کتابها را خارج کنم ولی دیگر پیگیری نکردم بعداً؛ آنقدر سرمان شلوغ شد که پیگیری نکردیم. دنبال این هستم که آن کتابها را خارج کنم و جای دیگری چاپ کنم.
رفرنسهای اصلی این درس را به تفکیک کنکورهای سراسری، آزاد و علمی کاربردی لطفاً بفرمایید.
درس زبان رفرنس ندارد. درس زبان تخصصی درسی بی رفرنس هست و ما در 2-3 سال اخیر توی کنکور در دانشگاه دولتی كه به صورت درک مطلب یا Comprehension شده، می بینیم که خیلی از طراحان می روند و متونی را در می آورند که آن متون اصلاً در هیچ کتاب خاصی نیست. از اینترنت بعضاً درآورده می شود، از بعضی از دانشگاههای بزرگ دنیا؛ بعد چند تا سوال از آن طراحی می کنند و این می شود کنکور زبان فنی کامپیوتر.
در مورد اهمیت این درس در قبولی داوطلبان کنکورهای رسمی (سراسری، آزاد، علمی کاربردی) بفرمایید؟
درس زبان فنی کمترین جایگاه را در دروس فنی برای قبولی کنکور دارد، کمترین ارزش را دارد چون ضریب 1 است و مسلماً به درس ضریب 5 ساختمان داده، ذخیره و سیستم عامل نمی رسد یا حتی به درس برنامه سازی نمی رسد و یا به مدار که ضریب 2 است اما برای کسانی که ما همیشه گفتیم می خواهند رقابتشان برای رتبه های زیر 1000 باشد، رقابت در سطح شهر تهران داشته باشند، از اهمیت نسبی برخوردار است منتها اگر شما بخواهید رقابتتان خارج از شهر تهران باشد، می شود گفت درس زبان درس زیاد تاثیرگذاری نیست مگر اینکه بقیه دروس این قدر در واقع مشکل داده شده باشند که خود به خود داوطلبان سوئیچ کنند روی درس زبان.
همانطوریکه اشاره فرمودید تستهای سال 87 تماماً از درک مطلب بوده، آیا داوطلبان نمی توانند بدون مطالعه برای این درس یا مطالعه فقط مفاهیم کامپیوتر به تستهای این درس پاسخ بدهند؟
خیر؛ اصولاً شما در درک مطلب زبان تخصصی آن چیزی که نیاز دارید، اطلاعات قبلی و اطلاعات فنی نیست یعنی کنکور در 3 سال اخیر این فرق را کرده است. از این لحاظ به نفع داوطلب شده چون مثلاً شما در کنکورهای زبان سال 81 یا 82 بعضاً سوالهایی می بینید که شما اگر تمام لغتهای کامپیوتر را هم بلد باشید، تافل هم داشته باشید، آن اطلاعات فنی کامپیوتر است و نمی توانید به آن جواب بدهید؛ مثلاً برای نصب ویندوز 95 حداقل چه Processorی لازم است؟ این اطلاعات فنی و تجربی است اما در 3 سال اخیر این فرق را کرده که یک درک مطلب داده می شود و شما هیچ نیاز به دانش قبلی ندارید. کافی است که فقط این مطلب را بفهمید، درک بکنید چی می گوید و به سوالاتش جواب بدهید. در این درک مطلب ممکن است 4-5 لغت را هم حتی شما ندانید در این 15-16 سطر اما همین که می فهمید معنای این درک مطلب چی است و کلاً چی می خواهد بگوید کفایت می کند. برای همین به نفع داوطلبان شده این جور کنکور به نظر من به شرطی که Timingاش را طراح تست یک جوری طراحی بکند که واقعاً در 10 دقیقه بشود جواب داد.
برای اینکه داوطلبان با توجه به تایمشان با یکبار خواندن درک مطلب قادر به پاسخگویی به تستها باشند، چه راهکارهایی پیشنهاد می کنید؟
اولاً که ما توصیه نمی کنیم که از روی تستها برسند به Comprehension؛ بعضیها می آیند تستها را می خوانند بعد می روند توی متن آن جمله را پیدا بکنند در حالیکه اگر تست ظریف طراحی شده باشد ما دیدیم توی سال 85 و 86 همین کار ممکن است بدتر داوطلب را به اشکال بیاندازد. راهش این است که شما آن درک مطلب را بخوانید منتها هر دو خط یا هر پاراگراف بایستید خیلی سریع یک جمع بندی کنید چی گفت، بعد برویم پاراگراف بعدی، بعد به سوالاتش جواب بدهید.
برای اینکه داوطلبان کنکورهای سراسری، آزاد و علمی کاربردی بتوانند درصد مناسبی کسب کنند چه پیشنهاداتی دارید؟
البته کنکور دولتی و علمی کاربردی راهکاری که ما پیشنهاد می دهیم فرق دارد با کنکور آزاد؛ چون آزاد 10 تا تست داده می شود این 10 تا تست انفرادی است و شما بعضاً نیاز پیدا می کنید به اطلاعات عمومی. برای همین زیاد این سبک کنکور را نمی پسندم ولی در کنکور دولتی و علمی کاربردی، چرا؛ مشخص است که یک Comprehension داده می شود و از داخل آن سوال داده می شود پس نیاز به این هست که شما لغتهای کامپیوتر را در حد متعارف که ما به بچه ها معمولاً توصیه می کنیم فعلها را حفظ باشند، فعلهای مهم را که توی خود کلاس هم معمولاً مترادف و متضاد را به آنها می گوییم؛ در حد 300-400 لغت بیس و کاربردی کافی است.
با توجه به نحوه طراحی تستهای زبان تخصصي اگر داوطلبان بین دو گزینه 50 – 50 شک داشته باشند و دو گزینه دیگر را با اطمینان حذف کنند شما پیشنهاد می کنید یک گزینه را انتخاب کنند؟
در درس زبان تخصصی خیر؛ البته بستگی به طراح دارد و کنکور ولی در این دو سه سال اخیر ما تستهایی دیدیم که واقعاً ریز و خیلی فنی طراحی شده در دولتی و کسانی که بین دو گزینه می مانند معمولاً آن گزینه اشتباه را می زنند ولی در درس برنامه سازی اگر باشد می گویم بزنند چون وقتی کسی بین دو گزینه شک می کند در برنامه سازی یعنی نکته را گرفته حالا مانده سر دو گزینه؛ معمولاً من می گویم بزنند ولی در زبان تخصصی خیر.
در پایان اگر نکته خاصی برای کسب درصد عالی در زبان تخصصی هست بفرمایید.
چون این درس درسی هست که ضریبش پایین است من نمی توانم نکته خاصی را بگویم چون نهایت تلاشی که می کنند همان 10 تست است که ضریب 1 دارد ولی در درسهای دیگر چرا؛ راهکارهایی هست.
س و خسته نباشید خدمت مدیر سایت
من از خیلی از بچه ها شنیدم که میگن امسال ورودی ازنیمه بهمن شده شبانه هم نمیگیرن صحت داره؟؟
با سلام
آقایانی که در مورد درس زبان تخصصی کنکور در تاریخ 91 بجث می کنید باید ضمن اطلاع عرض کنیم که اگر دقت کنید سوالات زبان تخصصی کنکور کاردانی به کارشناسی کامپیوتر تنها 10 سوال به صورت جای خالی بوده نه reading .
با این حساب الان چیکار کنیم ؟
پس اینجوریه فکر کنم بچه ها تو سازمان سنجش هستن !!!!