براساس این گزارش ، حدود یک میلیون و ۹۷۰ هزار نفر به عنوان دانشجوی جدید در مقاطع مختلف تحصیلی دانشگاه های دولتی، دانشگاه آزاد و دانشگاه علمی کاربردی امسال وارد دانشگاه ها می شوند.
در آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» (نیمه متمرکز) سال ۱۳۹۳ که در روز ۱۶ اسفندماه ۹۲ برگزار شد پس از برگزاری آزمون و انتشار کارنامه و برگزاری مصاحبه در نهایت ۱۱ هزار و ۴۹۶ نفر پذیرفته شدند. با توجه به اعلام ظرفیت پذیرش مبنی بر ۱۲ هزار و ۲۷۱ نفر و تغییرات اعلامی از سوی دانشگاهها، ممکن است این آزمون با تکمیل ظرفیت نیز مواجه شود.
همچنین امسال آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۳ با شرکت ۹۵۰ هزار و ۴۲۹ نفر در روزهای ۲۳ و ۲۴ و ۲۵ بهمن برگزار شد و پس از انتخاب رشته افراد مجاز، تعداد ۱۲۱ هزار و ۶۷۶ نفر در این دوره از آزمون به عنوان پذیرفته شدگان نهایی معرفی شدند.
در آزمون سراسری سال ۹۳ نیز تعداد ۶۹۵ هزار و ۶۹۷ نفر در این آزمون پذیرفته شده اند. البته هر ساله به میزان ۱۰ درصد به تعداد قبولی ها افزوده می شود که علت آن رتبه های مشترک افراد در کنکور است.
البته پذیرفته شدگان دوره های آموزش مهارتی دانشگاه جامع علمی کاربردی نیز به عنوان پذیرفته شدگان جدید الورود در سال تحصیلی جاری محسوب می شوند که ظرفیت پذیرش در مجموع رشته ها و دوره ها ۲۷۴ هزار و ۷۰۰ نفر است .
دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس آمار اعلام شده از سوی این دانشگاه ۱۸۳ هزار و ۳۵۰ نفر در دوره کاردانی پیوسته، ۱۷۷ هزار نفر در دوره کاردانی ناپیوسته، ۱۷۱ هزار نفر در دوره کارشناسی ناپیوسته، ۲۹۱ هزار نفر در دوره کارشناسی پیوسته، ۱۹۰۰ نفر در دکتری حرفه ای، ۱۵۷ هزار نفر در دوره کارشناسی ارشد و ۱۷ هزار نفر در دکتری تخصصی پذیرفته می شوند.
مجموع ظرفیت پذیرش دانشگاه آزاد تعداد ۹۹۸ هزار و ۹۰۰ نفر است اما در عین حال این دانشگاه یادآور شده است ۲۸۶ کدرشته جدید در مجموع این مقاطع راه اندازی شده است که به معنی اضافه شدن ظرفیت پذیرش در این دانشگاه است.
مجموع تمامی ظرفیت های اعلام شده در سال تحصیلی جدید حدود یک میلیون و ۹۶۹ هزار و ۵۹۷ نفر است که با اطمینان می توان گفت با تغییرات در ظرفیت پذیرش و اضافه شدن آن در نهایت حدود یک میلیون و ۹۷۰ هزار نفر به عنوان دانشجوی جدیدالورود به دانشگاه ها وارد می شوند.
پس کی نتایج کارشناسی میاد؟